Mijn naam is Helle Sinkbaek. Ik ben geboren in 1974 en opgegroeid in Denemarken. _DSC6107Op 19-jarige leeftijd ontmoette ik mijn huidige partner en besloot ik om naar Nederland te verhuizen.

Na mijn opleidingen ‘Nederlands voor niet-Nederlands taligen’ (UvA, Amsterdam) en de HBO- opleiding ‘Personeel & Arbeid’ (HvA, Amsterdam) te hebben afgerond, besloot ik me te richten op de zakelijke dienstverlening.

Ik startte bij ABNAMRO Bank en werkte in verschillende commerciële functies. In een periode van acht jaar heb ik veel geleerd over communicatie, commercie en leidinggeven. Mijn laatste functie was kantoordirecteur waarbij ik leiding gaf aan 15 medewerkers. In deze periode vroeg ik me steeds vaker af: “Wat wil ik in mijn leven bereiken?” en “Is dit het?”. Ook heb ik mezelf achteraf afgevraagd hoe ik omging met stressvolle situaties, het aangeven van mijn grenzen en het zoeken naar een prettige balans tussen werk en privé.

Na acht jaar werken in deze zakelijke omgeving diende ik mijn ontslag in en ben op wereldreis gegaan met mijn echtgenoot. We namen alle tijd om volop te genieten en minder te ‘moeten’. Deze periode werd gekenmerkt door volop leven in het ‘hier-en-nu’.

Bij terugkomst was het tijd om te gaan bewegen en mijn passie te volgen; ik ging Psychologie studeren. De combinatie van diepgang in mijn werk en werken met mensen spreekt me aan.

Sinds 2006 ben ik werkzaam als psychologe. Eerst heb ik op de Angstpolikliniek van het GGZ in Amsterdam gewerkt. Hier heb ik patiënten behandeld voor diverse angststoornissen door middel van cognitieve gedragstherapie.

In 2007 ben ik overgestapt naar Interapy (onderdeel van HSK) waar ik tot 2015 meer dan 500 cliënten online heb behandeld met verschillende klachten (trauma/rouw, depressie, burn-out, paniekklachten en eetstoornissen). Ik heb mijn kennis en ervaring aangevuld met de opleiding tot cognitieve gedragstherapeut (VCGt) en diverse cursussen zoals ‘mindfulness’ en ‘gezin- en relatietherapie’.

De start van een eigen praktijk in 2007 heeft mijn cirkel rondgemaakt. Na het werken in een hectische zakenwereld en mijn eigen zoektocht wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om anderen te coachen in hun zoektocht naar wie zij werkelijk zijn en hen begeleiden in het beter leren omgaan met lastige spanningsvolle situaties. Sinds 2007 werk ik intensief samen met Microsoft, sinds 2011 met AEGON Asset Management en sinds 2014 met ING Bank N.V.